En planerad och strukturerad flytt ut till molnet

Redovisningsbyrån Q
Bransch: Redovisning & bokföring
Användare: 48

Redovisningsbyrån Q är en fullservice redovisningsbyrå med höga krav på en säker, fungerande och välplanerad IT-miljö. RvbQ har funnits sedan 1999 och är idag 48 anställda.

RvbQ har haft Atrox som IT-partner och IT- support sedan 2008, och vi sköter alltifrån löpande drift och support till planering och implementering av infrastruktur och Office IT. Nyckeln till framgång i vårt samarbete har varit att vi arbetar planerat och strukturerat med IT-miljön, med en enklare form av IT-strategi som bas.

Historiskt sett har IT-miljön varit helt lokal, där de flesta tjänster legat och snurrat på en Microsoft Small Business Server. Men i och med omvärldens och företagets krav på mobilitet och arbetssätt tog vi ett gemensamt beslut om att succesivt flytta ut IT-miljön till molnbaserade lösningar.

Vi inledde projektet med att fasa ut den äldre modellen av Small Business Server till att istället installera en lokal Windows Server 2012. Mail och Officepaketet flyttade vi ut till Office 365, medans vi bibehöll fildelning på den lokala servern. Själva bytet till Office 365 gick enkelt och smidigt, utan avbrott i produktionen. För kunden innebar inte detta heller någon förändring i arbetssätt, då de precis som tidigare kunde läsa sina mail i Outlook och i mobilen. Hogia har vi flyttat från lokal server till Hogia Cloud.

Nästa steg i planen är att flytta ut även fildelningen till Office 365, samt nyttja de moderna verktygen för samarbete och kommunikation bättre. Ett stort intresse för bl.a. Skype för företag och Yammer finns, då RvbQ ser ett stort värde i modernare och bättre verktyg för både intern och extern kommunikation.

Lars Johnsson2

”Jag uppskattar att Atrox hänger med bra i den tekniska utvecklingen och löpande kommer med förslag på förbättringsåtgärder inom både IT-miljö och arbetssätt.

Dock måste vi kunna göra denna resa i vårt eget tempo, och vi inför varje förändring i IT-miljön både planerat och kontrollerat.”

Lars Jonsson-Bergman, VD
Redovisningsbyrån Q

Vi levererar moderna IT-lösningar till flera av Sveriges snabbast växande företag Våra kunder
Microsoft Partner