Infrastruktur - Nätverk som tjänst

Nätverk som tjänst

Trenden går mot molnbaserade IT-lösningar, och i och med att företagens IT-tjänster succesivt flyttas ut i molnet så kommer även företagens nätverk att hänga med i utvecklingen.

Atrox Nätverk som tjänst hanterar de tjänster som en traditionell server tidigare tagit hand om, och erbjuder moderna tekniker för inloggning. Inloggningarna kommer att skötas centralt via Microsoft Azure AD synk som ingår i Office 365’s samtliga licensplaner. Precis som tidigare kommer du att logga in säkert på ditt nätverk på kontoret via molnbaserad kontohantering.

Cybersecurity of network of connected devices and personal data security, concept on virtual interface with consultant in background

Fördelar Nätverk som tjänst

 • Du behöver ingen server på kontoret
 • Central molnbaserad hantering av konton
 • Central hantering av lösenordspolicys
 • Smidig skrivarhantering
 • Nätverksutrustning inkl. underhåll ingår i tjänsten

Funktionalitet för nätverk och skrivarhantering

DHCP

Tjänsten används för att dela ut IP-adresser i syfte att undvika konflikter på nätverket samt för att ge åtkomst till nätverk/internet.

DNS

DNS-uppslag gör att man kommer åt interna och externa adresser som tex server01, www.atrox.se och översätter dessa till den IP-adress som står bakom adressen.

Skrivare

Skrivarhanteringen sköter hanteringen av företagets alla skrivare, och hanterar alltifrån inställningar och administration av skrivare till hantering av utskriftsköer.

Domänkontrollant

Domänkontrollanten används till bl.a. lösenordshantering, policyhantering samt kontohantering.

Lösenordshantering

Krav på lösenord och skärmsläckare på samtliga enheter sätts centralt.

Om en användare ringer in och glömt sitt lösenord så kan vi smidigt nollställa detta för åtkomst till datorn och kontot i Office 365.

Lösenordssynk

Lösenordssynk mot Azure AD innebär att användarna kan ha ett och samma lösenord för nätverk som dom har i Office 365 och övriga tjänster som är kopplade mot Azure AD.

Nätverksutrustning

Lokal nätverksutrustning (brandvägg och switch) ingår som en del av tjänsten, och kunden hyr utrustningen av Atrox under avtalsperioden.

Installation och konfiguration

I Nätverk som tjänst ingår:

 1. Installation och konfiguration av funktionalitet för nätverk och skrivarhantering.
 2. Installation och konfiguration av nätverksutrustning.
 3. Anslutning av klienter till AD
 4. Uppläggning av användarkonton till samtliga användare
 5. Konfiguration av AD-synk
 6. Installation av agenter/larm på nätverksutrustning

Löpande drift och underhåll

I Nätverk som tjänst ingår löpande drift och underhåll på den funktionalitet och utrustning som är direkt anknutet till Nätverk som tjänst. Det innebär att det är Atrox ansvar att se till att tjänsten fungerar. Vid hård- eller mjukvarufel i den utrustning som ingår i Nätverk som tjänst bistår Atrox med åtgärdande av fel alternativt byte av hårdvara.

Nätverk som tjänst paketlösningar

Med Nätverk som tjänst kan du som kund känna dig trygg med att du får en komplett fungerande helhetslösning till en fast månadskostnad. I vår tjänst ingår alltifrån installation, hårdvara och mjukvara till lagring och backup, med efterföljande drift och support.

Priset varierar med Nätverkets storlek och antal användare. Kontakta oss för Offert.

Kontakta gärna mig för ytterligare rådgivning och konsultation
Fredrik Nyberg, Founder Atrox
Senior Advisor IT Management and Cloud
08-51 80 41 00 — fredrik.nyberg@atrox.se
Vi levererar moderna IT-lösningar till flera av Sveriges snabbast växande företag Våra kunder
Microsoft Partner