Microsoft SharePoint erkänd som ledare i Gartner Magic Quadrant för Content Services-plattformar

Gartner har erkänt Microsoft som ledare i Magic Quadrant Content Services Platform för 2017. Förutom att vara positionerad som en av endast tre ledare är Microsoft placerad högst upp för sin förmåga att utföra.

Dessa innovationer, tillsammans med kunders övergång till molnet och ett växande behov av på ett säkert sätt kunna samarbeta i molnet och dela information, driver tillväxt till Microsoft 365, SharePoint och OneDrive.

Mer än 300 000 organisationer använder i dagsläget SharePoint och OneDrive i Office 365, inklusive 85 procent av Fortune 500 företagen. Aktiva användare ökade med över 90 procent och datalagringen i SharePoint Online växte med över 250 procent bara det senaste året.

7 starka skäl till Microsofts framgång

1. Enkelhet

Nya SharePoint är snyggt, snabbt, och enkelt att komma igång med. Med ett intuitivt och rent användargränssnitt kopplat till en kraftfull hantering, kan användarna själva med ett enkelt knapptryck skapa egna delningsytor utan att behöva kontakta IT-avdelningen.

2. Innehållstjänster som sträcker sig över hela Office 365

SharePoint har också blivit navet för samtliga innehållstjänster i Office 365, och härifrån når du och styr du samtligt innehållsövergripande samarbete över hela Office 365. Så nu, om du är medförfattare i Office-appar, mailar molnfiler i Outlook eller samarbetar med ditt team, ger Microsoft Teams och SharePoint en konsekvent uppsättning upplevelser av programmen, tillsammans med den säkerhet och kontroll som är viktig för IT. D.v.s. de nya möjligheterna som erbjuds i Office 365 motverkar förekomsten av s.k. Shadow IT och osäker hantering av företagets resurser.

3. Stöd för ett brett spektrum av filtyper

Förutom Office-filer kan SharePoint lagra alla typer av filer, och stödjer nu visning av över 270 filtyper, inklusive Adobe Photoshop (PSD), Illustrator (AI), Acrobat (PDF) som video, 3D-format och DICOM-bilder.

4. Personlig sökning och intelligens

SharePoint Sök är nu ännu smartare, snabbare och enklare för dig som önskar hitta och filtrera resultat som innehåller allt SharePoint-innehåll, inklusive filer, webbplatser, personer och nu nyheter och listobjekt. SharePoint indexerar även objekt, text och handskrift i andra bilder.

5. Skalbarhet

SharePoint stöder kunder som varierar i storlek från småföretag till organisationer med hundratusentals användare och har en maximal hyresvärdskapacitet på 30 biljoner dokument.

6. Säkerhet och IT-förtroende

SharePoint utnyttjar Microsofts säkerhetsfunktioner som Advanced Data Governance for Retention och Records Management, Data Loss Prevention (DLP), eDiscovery och Customer Key med konsekventa kontroller över hela Office 365. Dessa funktioner kommer att vara extra relevanta nu i och med den nya GDPR-lagen som träder i kraft den 25 maj 2018.

7. Ledande inom Cloud Compliance

Med 100+ globala datacenter och Microsofts globala nätverk av spjutspetskompetens kombinerat med överensstämmelsestandarder, inklusive ISO 27001, FISMA och EU-modellklausuler, erbjuder Microsoft sina kunder compliance och IT-säkerhet på Enterprise-nivå.

För mer info om vad Atrox kan göra för dig då det kommer till Microsofts moln-tjänster se våra Paketeringar för Office 365 >> samt aktuella Utbildningar inom Office 365.

Källa till inlägget blogs.office.com.

/Atrox

 

Vi levererar moderna IT-lösningar till flera av Sveriges snabbast växande företag Våra kunder
Microsoft Partner