Yammer Social lyfter din intern-kommunikation till en helt ny nivå

Yammer Enterprise Social är ett socialt nätverk för företag. Här kan ni kommunicera och dela information med era kollegor oavsett var ni befinner er runtom i världen.
Ser du en utmaning i att:

  1. du och ditt team måste kunna arbeta, kommunicera och samarbeta på distans?
  2. skapa engagemang, delaktighet samt en känsla av närvaro?
  3. bygga och bibehålla företagskulturen platt då företaget växer och då du själv inte alltid har möjlighet att befinna dig på plats?
  4. bidra med löpande pepp och motivation (tex genom att visa upp resultatet av daglig försäljning)?
  5. ta till vara på kompetensen som finns inom bolaget?
  6. synliggöra och belöna medarbetare som bidrar med det lilla extra?

Då kan Yammer Social i kombination med Office 365’s övriga tjänster för samarbete och kommunikation vara lösningen för dig.

Yammer-social-3

 

Office 365 med SharePoint, Yammer & Skype löser många av våra framtida utmaningar

Arbeta, kommunicera och samarbeta på distans

Med Office 365’s helhetslösning för samarbete och kommunikation blir det enklare och smidigare för dig och ditt team att samarbeta och kommunicera oavsett var någonstans ni befinner er. Genom en kombinerad struktur av socialt samarbete i Yammer och moderna features för informationshantering och delning av dokument i Sharepoint Online så får du till en bra helhet. Kombinera dessa två tjänster med Skype för företag och få till en integrerad lösning med närvaro, snabbmeddelanden, videosamtal samt möjlighet att dela skärm och presentationer på distans.

Genom att lägga till ”Social” till det ordinarie arbetssättet ges förutsättningar att skapa engagemang, delaktighet samt en känsla av närvaro.

Bygga och bibehålla företagskulturen platt då företaget växer

Att bygga och bibehålla företagskulturen platt då bolaget expanderar är en utmaning för de flesta entreprenörer. Hur påverkar jag detta då jag själv inte har möjligheten att finnas på plats? En lösning på problemet är ”Yammer Social”. Med Yammer kan du skapa en känsla av närvaro och engagemang, och avståndet mellan människor minskar. Helt plötsligt får alla medarbetare möjlighet att sticka ut och komma med egna idéer, på ett helt nytt sätt. Det blir också enklare och smidigare att hålla en dialog med ”chefen” som kanske inte alltid är helt tillgänglig.

Bidra med löpande pepp och motivation (säljsiffror mm)

Att maila ut säljsiffror och övriga resultat i internmailen är relativt vanligt. Problemet med detta är att det blir en s.k. envägskommunikation och man får ingen respons på siffrorna. Ett annat vanligt problem är att ingen begriper siffrorna p.g.a. att presentationen är otydlig och icke grafisk. Enkelt och tydligt är oftast lösningen. Att posta resultatet i Yammer i form av bilder på grafer med möjlighet att kommentera kan vara ett effektivt sätt att nå ut och skapa boost och pepp på riktigt.

Ta till vara på kompetensen som finns inom bolaget

Ett bra exempel på detta tänkte jag ta från Facebook som de flesta har koll på hur det funkar. En god vän slängde ut en öppen fråga om det var någon som visste om det fanns några bra restauranger i Stockholm. Han fick över 25 bra och oväntade svar inom loppet av 2 timmar. Att få samma resultat genom att försöka ringa runt till alla man känner hade varit extremt tidsödande och omständigt. Precis på samma sätt kan man söka efter kompetens inom bolaget. Yammer är även ett perfekt forum för att dela med sig av kompetens och egna erfarenheter.

Synliggöra och belöna medarbetare som bidrar med det lilla extra

Ibland kan det vara kul att berätta vad man har gjort, och få respons och feedback. Fått in en ny kund, uppfunnit en smart funktion, deltagit på intressant seminarium etc. Vem blir inte glad över att få likes på Facebook? Det här är lite samma grej fast utgör ett mer professionellt syfte.

Vi levererar moderna IT-lösningar till flera av Sveriges snabbast växande företag Våra kunder
Microsoft Partner